welkom

KinePraktijk Cornelis

Kapellestraat 2-4 - 1602 Vlezenbeek
02/569 04 80

Mindfulness en Mindful Bewegen

Individuele begeleiding
Een aantal factoren spelen een belangrijke rol in het herstelproces van ondermeer CVS en fibromyalgie. De machtigste factor hebt u echter zelf in de hand: de kracht van de geest. Hoe en wat u denkt kan uw geestelijke veerkracht vergroten of verkleinen en zo het genezingsproces verder saboteren of voorgoed omkeren.
Door mindfulness (aandachtstraining) krijgt u inzicht in oude, onbewuste denkpatronen die het herstelproces saboteren. U leert deze patronen herkennen en erkennen, waardoor hun kracht afneemt en uw geestelijke en fysieke veerkracht vanzelf toeneemt. MBCT (Mindfulness-based cognitive therapy) stimuleert het zelfgenezend vermogen, versterkt de immuniteit en pakt klachten ivm. pijn en vermoeidheid gericht aan. Met mindfulness als leidraad en levenshouding neemt u bewust de touwtjes opnieuw in handen en speelt u zelf de hoofdrol in het genezingsproces.

  • 'Mindfulness' maakt mentale blokkades vrij:
    • Mindfulness helpt onze aandacht te richten op het 'hier en nu' als weg tot bewustwording. Centraal in deze vorm van cognitieve therapie staat enerzijds de kracht van de aandacht en anderzijds de kracht van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. We leren zien dat ons bewustzijn de compositie is van alles waar we aandacht aan besteden. Door met mildheid te kijken naar onze gewoontepatronen komt er ruimte voor openheid en leren we onze aandacht beperken tot het 'hier en nu'. Aan de hand van beproefde MBCT oefeningen krijgen we inzicht in het verschil tussen spanning en ontspanning, tussen onbewust handelen vanuit automatische piloot en bewust 'mindful' handelen.
    • Door het trainen van ademhaling en aandacht krijgen we toegang tot het deel van onze geest dat niet geconditioneerd is. Zo leren we oude, vermoeiende denkpatronen te herkennen en erkennen en nieuwe, constructieve patronen te stimuleren en automatiseren. Mindfulness is mentale fitness.

Bvba Frans Cornelis - Kapellestraat 2-4 - 1602 Vlezenbeek - 02/569 04 80 - 0439.896.978