welkom

KinePraktijk Cornelis

Kapellestraat 2-4 - 1602 Vlezenbeek
02/569 04 80

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfoedeem. Opvallend is dat er, voor wat betreft manuele lymfedrainage, vooral gewerkt wordt met rustige huidverschuivingen met een "drukfase" en een "drukloze fase".

De drukfase zorgt voor voldoende opening van de kleinste lymfevaatjes vlak onder de huid, die met een soort verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De drukloze fase geeft de lymfevaatjes weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder kan worden afgevoerd. Met de lymfe kunnen tevens de afvalstoffen uit het weefsel worden verwijderd. Niet alle afvalstoffen kunnen namelijk door het bloed worden afgevoerd; de grootste eiwitdeeltjes kunnen alleen via de lymfevaten uit het weefsel komen. Deze eiwitten zorgen voor een aanzuiging van vocht als ze in het weefsel blijven, waardoor een oedeem uiteindelijk kan ontstaan, of continu kan aanwezig blijven.

In onze praktijk kan lymfedrainage zowel manueel, als mechanisch (plaatsen van een manchet met een drukpomp) worden toegepast.

Bvba Frans Cornelis - Kapellestraat 2-4 - 1602 Vlezenbeek - 02/569 04 80 - 0439.896.978